las chicas de Talbot – exposición al Pati Llimona

Del 30 d’abril al 15 de maig
Inauguració: 30 d’abril, a les 19.30 h

A càrrec de Alek Bayanduryan Levasgani, Barbara Ghidini, Eduardo Felipe, Francisco Gómez, Giuseppe Sannino i Sandra Sinués

Des de l’any 2009, al Taller Milans, ens vam reunir un grup de persones per un interès comú en les primeres tècniques de la fotografia química.
A partir de gener de 2012 consolidem el grup “Las chicas de Talbot” centrant els nostres estudis en el col·lodió humit, una tècnica de mitjans del segle XIX.
En aquest muntatge “Las chicas de Talbot” recorrem un any d’investigació exhibint una selecció de les plaques realitzades i mostrant no només aquelles plaques “correctes”, sinó també les “coses rares” de la tècnica del col·lodió.
Un grup per definició autodidacta, que ha anat avançant a pas lent, entre textos d’altres temps, cafès i químics anàrquics a la reacció de la llum. Aquest desig, el d’exposar el treball d’aquest primer pas, neix de voler compartir i donar a conèixer les diferents tècniques de la fotografia química i així recuperar no només maneres oblidades de fer fotografia sinó també aquella “màgia natural” de la qual estava fet el “moment fotogràfic”.

Lascia un Commento